Jelenlegi hely

Digitális munkarend 1

Kedves Szülők !

 

Ma a nevelőtestület összeállította a digitális munkarendre vonatkozó stratégiát és menetrendet.

Holnaptól megkezdődik a digitális órarend szerinti oktatás. Az osztályok órarendjét megkapjátok az osztályfőnököktől. Általános struktúra mind az alsó, mind a felső tagozatos diákok számára, hogy fél kilenckor egy reggeli beszélgetéssel, vagy üzenettel kezdődik a nap. Ez az osztályfőnökön keresztül zajlik majd. fontos indító része lesz a napnak, melyben pontosan megtudhatják a gyerekek, hogy mi vár rájuk aznap, és lehetőségük lesz majd egymás felé, vagy felénk olyan kérdéseket is megfogalmazni, amelyek foglalkoztatják őket ebben a kifordult helyzetben.

Az alsó tagozaton 9-től 11-ig egy összefüggő napi tanulási blokk lesz, melyet 11-12-ig egészségóra követ napi ajánlással. A felsősök számára 12-ig három tanórát tartalmazó blokk lesz. A testnevelést heti projektekben kapják meg a felsősök Viktor bácsitól. Délután is lesz egy tanulási blokk – 14-15 között, ezt követően lehet majd az esetlegesen kiadott önálló feladatokat elvégezni. A művészeti iskolánk projektszerűen működik majd, a két művészeti tanártól fogják kapni a gyerekek a feladatokat.

 

A héten elindul az iskola saját digitális oktató felületet – ez egy moodle felület, amit a felsősök részben már használnak, az iskolai szerverre való kiépítése már hetekkel ezelőtt megkezdődött, várhatóan a héten el is fog indulni. A gyerekek ezen a felületen kapnak majd feladatokat, itt tudják be is adni az elkészült munkákat, itt tudnak kapcsolatot tartanai a pedagógusokkal, és az értékelés is ezen a felületen történik majd.

 

Amit kérünk, hogy a lehető leghamarabb tegyetek meg: minden gyerek számára készítsetek egy g.mail-es e-mail fiókot. Fontos!!!! Csak g.mail lehet, és ezt ti is lássátok, tehát ne tudjon jelszót változtatni! Erre azért van szükség, mert csak így tudjátok kontrollálni, hogy milyen tartalmakat osztanak meg adott esetben egymással, illetve mi fut be hozzájuk. Az e-mail címeket küldjétek el  az osztályfőnököknek! Amint felállt a moodle rendszer, ezzel az e-mail fiókkal tudnak majd azon regisztrálni.

A digitális naplóban továbbra is adminisztrálunk. Amennyiben egy tanuló nem készíti el a feladatot, vegy nem vesz részt a digitális órán, hiányzóként fogjuk feltüntetni. Ha egy gyerek valamiért akadályoztatva van abban, hogy a feladatát teljesítse, vagy hogy részt vegyen az adott esetben online munkában, azt a szülő előre jelezze az osztályfőnöknek!

 

Holnap készül egy digitális kérdőív arra vonatkozóan, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésetekre, esetleg mire lehet szükségetek. Alapvetően úgy készülünk, hogy ne kelljen több gyereknek egy időben a gép mellett ülnie egy családon belül, a saját feladataik nagy részét beoszthatják maguknak, de nyilván rátok is szükségük lesz.

 

Feltehetőleg többen fogunk élni azzal a lehetőséggel, hogy youtube videót készítünk és küldünk el. Hívjátok fel a gyerekek figyelmét, hogy ezek e videók nem nyilvánosak, a megtekintésen kívül semmilyen módon nem használhatóak fel, mert az személyiségi jogokat sért, mely büntetőjogi következményekkel jár!

 

A következő napokban főleg a tankönyvekből tudunk még feladatokat adni, ezért, ha valakinek a pénteki körlevél ellenére itt maradt a felszerelése, a szülő jöjjön be érte, a titkárságon megvárhatja, hogy átadjuk számára a felszereléseket. Egy előzetes telefont megköszönünk.

 

Ma még a ti e-mail címeteken keresztül kapnak majd a gyerekek holnapra vonatkozó feladatokat.

 

Mindannyian bízunk benne, hogy működni fog a rendszer, ebben kérjük együttműködéseteket a gyerekek érdekében!

 

 

Ungár Ágnes igazgató
Rákospalotai Meixner Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

+36 20 99 33 775

Támogassa Iskolánkat adója 1%-val

 

Adója 1%-val a Meixner Alapítványon keresztül

a Rákospalotai Meixner Általános Iskola,

valamint

az ambulanciáink működését támogatja.

Köszönjük támogatását.

A Meixner Alapítvány adószáma: 

1 8 1 6 8 9 8 7 – 2 – 4 2

Facebook oldalunk